Pšeničná pochoutka s vejci a lískovými oříšky
Ingredience
Máslo čerstvé |
1 kávová lžička |
Mléko plnotučné |
200 ml |
Ořechy lískové |
5 polévková lžíce |
Pepř cayenský |
1 špetka |
Pšenice - obilky |
5 polévková lžíce |
Pšeničné klíčky |
1 hrst |
Skořice mletá |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Cottage |
5 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
3 ks |
Voda pitná |
600 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 55 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Pšenici povaříme ve vodě, klíčky podusíme ve vodě. Do mísy rozklepneme vejce, přidáme sýr, mléko, ochutíme solí, pepřem a skořicí a důkladně promícháme.
- Zapékací formu vymažeme máslem, rozprostřeme do ní vrstvu pšenice, zalijeme částí vaječné směsi a posypeme nahrubo nasekanými lískovými oříšky. Tento postup několikrát zopakujeme. Povrch poté posypeme pšničnými klíčky.
- Vložíme do trouby předehřáté na 250 °C a pečeme cca 45 minut. Pokrm podáváme teplý.