Vepřové kotlety dušené s klobásou a zeleninou
Ingredience
Anglická slanina |
20 g |
Cibule |
1 ks |
Klobása uzená |
200 g |
Mouka pšeničná hladká |
1 hrst |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 špetka |
Paprika zelená |
2 ks |
Rajčata |
4 ks |
Smetana 16% (pochoutková) |
0.3 l |
Sůl |
1 špetka |
Vepřové kotlety |
4 ks |
Víno bílé |
0.2 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na malé kousky. Papriky podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců, omyjeme, pokrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a rozkrájíme na jemno. Slaninu krájíme na kostičky, klobásu na kolečka. Smetanu v misce rozmícháme s moukou.
- Vepřové kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme, osolíme. Na krajích a u kosti je nařízneme, aby se při smažení nekroutily.
- V pánvi rozpálíme olej, na něm kotlety nejprve zprudka z obou stran osmahneme, poté je z pánve vyjmeme.
- Do tuku po smažení kotlet vložíme slaninu, na ní zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme mletou papriku, chvíli smažíme, podlijeme vínem, vrátíme kotlety zpět do pánve a přikryté dusíme. Po 5 minutách přidáme nakrájenou klobásu, přilijeme víno. Když kotlety začnou měknout, vsypeme do pánve pokrájenou papriku a rajčata. Kotlety během dušení několikrát obrátíme, podle potřeby přiléváme víno.
- Až kotlety zcela změknou, opět je z pánve vyndáme. Směs v pánvi zalijeme smetanou rozmíchanou s moukou, přivedeme k varu, odkryté vaříme za občasného míchání dalších přibližně 5 minut, než omáčka zhoustne. Následně vložíme zpět kotlety, vše prohřejeme a podáváme.