Vepřové kotlety dušené s klobásou a zeleninou

Ingredience


Anglická slanina 20 g
Cibule 1 ks
Klobása uzená 200 g
Mouka pšeničná hladká 1 hrst
Olej olivový 3 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 špetka
Paprika zelená 2 ks
Rajčata 4 ks
Smetana 16% (pochoutková) 0.3 l
Sůl 1 špetka
Vepřové kotlety 4 ks
Víno bílé 0.2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na malé kousky. Papriky podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců, omyjeme, pokrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a rozkrájíme na jemno. Slaninu krájíme na kostičky, klobásu na kolečka. Smetanu v misce rozmícháme s moukou.
  2. Vepřové kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme, osolíme. Na krajích a u kosti je nařízneme, aby se při smažení nekroutily.
  3. V pánvi rozpálíme olej, na něm kotlety nejprve zprudka z obou stran osmahneme, poté je z pánve vyjmeme.
  4. Do tuku po smažení kotlet vložíme slaninu, na ní zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme mletou papriku, chvíli smažíme, podlijeme vínem, vrátíme kotlety zpět do pánve a přikryté dusíme. Po 5 minutách přidáme nakrájenou klobásu, přilijeme víno. Když kotlety začnou měknout, vsypeme do pánve pokrájenou papriku a rajčata. Kotlety během dušení několikrát obrátíme, podle potřeby přiléváme víno.
  5. Až kotlety zcela změknou, opět je z pánve vyndáme. Směs v pánvi zalijeme smetanou rozmíchanou s moukou, přivedeme k varu, odkryté vaříme za občasného míchání dalších přibližně 5 minut, než omáčka zhoustne. Následně vložíme zpět kotlety, vše prohřejeme a podáváme.