Vepřové kotlety plněné žampiony
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Masox |
1 ks |
Mléko polotučné |
1 dl |
Mouka pšeničná hladká |
1 hrst |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 33% (šlehačka) |
1 dl |
Sůl |
1 špetka |
Vepřové kotlety |
4 ks |
Vepřové maso mleté |
300 g |
Voda pitná |
0.5 dl |
Žampiony čerstvé |
200 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Žampiony opláchneme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme, pokrájíme na jemno. Masox v misce smícháme s vodou.
- Nejdříve si připravíme náplň: v míse smícháme mleté maso s polovinou rozkrájených žampionů, směs dochutíme mletou paprikou, pepřem, solí a necháme v chladnu uležet.
- Vepřové kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme a osolíme. Na každou rozložíme část žampionové náplně, zabalíme a párátky nebo jehlami propíchneme tak, aby se nerozbalovaly a náplň nevytekla.
- V pánvi rozpálíme olej, na něm osmahneme cibuli, přisypeme sladkou mletou papriku, po chvíli přidáme zabalené kotlety, zprudka je z obou stran osmahneme. Pak zmírníme oheň a pečeme pomalu do měkka. Během pečení obracíme, podléváme rozmíchaným Masoxem, poléváme vypečenou šťávou. Když kotlety začínají měknout, přisypeme zbylou část nakrájených žampionů. Upečené kotlety vyjmeme v pánve, dáme do tepla. Šťávu necháme chvíli vařit, posléze poprášíme moukou, přilijeme za stálého máíchání šlehačku, dochutíme solí, pepřem a paprikou. Když je omáčka hotová, vrátíme zpět kotlety, necháme je prohřát a podáváme.