Nadívané vepřové kotlety

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Cibule 1 ks
Kmín mletý 1 špetka
Majoránka 1 špetka
Masox 1 ks
Olej olivový 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Vepřové kotlety 4 ks
Voda pitná 1 dl
Žampiony čerstvé 20 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žampiony opláchneme a nakrájíme na malé kousky, cibuli oloupeme, pokrájíme na jemno. Česnek prolisujeme. Šunku rozkrájíme na malé kousky. Vepřové kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme a odřízneme tučné kousky. Masox smícháme v hrnku s vodou, necháme krátce provařit.
  2. Nejdříve připravíme náplň: v míse smícháme nakrájené odřezky z kotlet a kousky šunky s prolisovaným česnekem, dochutíme majoránkou, kmínem, pepřem, solí. Přidáme pokrájenou cibuli, žampiony, vše velmi dobře promícháme.
  3. Na každou kotletu rozložíme část náplně, zabalíme, párátky nebo jehlami propíchneme tak, aby se nerozbalovaly a náplň nevytekla.
  4. V zapékací míse nebo pekáči rozpálíme olej, na něm zabalené kotlety zprudka z obou stran osmahneme. Potom mísu nebo pekáč vložíme do trouby, předehřáté na 200 stupňů, pečeme přibližně 20 minut. Během pečení je obracíme, podléváme rozmíchaným Masoxem a poléváme vypečenou šťávou.