Jizerské řízky
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hořčice |
4 kávová lžička |
Kapie |
2 ks |
Kečup |
4 polévková lžíce |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Vepřová kýta |
600 g |
Víno bílé |
0.2 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V misce smícháme kečup s hořčicí, cibuli oloupeme, nakrájíme na jemno. Kapii podélně rozřízneme, zbavíme jádřince, pokrájíme na proužky.
- Vepřové řízky omyjeme, osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme. Na krajích je nařízneme, aby se při smažení nekroutily.
- V pánvi rozpálíme olej, řízky na něm krátce osmahneme do zlatova, poté oheň zmírníme, přilijeme část vína a maso dusíme pod pokličkou do měkka. Podle potřeby doléváme víno.
- Na talíře vsypeme nakrájenou cibuli, po krajích položíme proužky kapie. Na cibuli pokládáme usmažené horké řízky, potřeme je směsí kečupu a hořčice, ihned podáváme. Nejvhodnější přílohou jsou opákané brambory, které polijeme vypečenou šťávou.