Smažené řízky s uzeným masem a žampiony
Ingredience
Hrášek |
200 g |
Kari koření |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
5 g |
Moravské uzené maso |
200 g |
Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Šunka dušená |
50 g |
Sýr Eidam cihla 40% |
50 g |
Sýr Parmezán |
50 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
Vepřová kýta |
500 g |
Žampiony čerstvé |
100 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Moravské uzené maso umeleme společně se žampiony, pak ke směsi přidáme zelený hrášek, jedno rozšlehané vajíčko, vše dobře promícháme.
- Druhé vajíčko uvaříme natvrdo, vychladlé oloupeme, pokrájíme na malé kostičky, přidáme ke směsi mletého masa, žampionů a hrášku, opepříme, osolíme, vše opět promícháme.
- Řízky omyjeme, osušíme a naklepeme. Na každý řízek položíme plátek sýra a šunky, na ně rozložíme připravenou směs. Posypeme kari kořením, zavineme, ve spoji propíchneme grilovacími jehlami nebo párátky.
- Připravíme těstíčko: do misky rozklepneme 2 vejce, rozmícháme se 2 lžícemi hladké mouky, osolíme, promícháme s nastrouhaným sýrem. V těstíčku pak masové závitky obalíme.
- V pánvi rozpálíme olej, na něm zabalené řízky osmažíme do zlatova. Vyjmeme je, přemístíme do zapékací mísy, na každý položíme lžičku másla, mísu přikryjeme a v troubě, předehřáté na 200 stupňů, je dopečeme.