Rýžové těstoviny po italsku
Ingredience
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Klobása vepřová |
200 g |
Nudle rýžové |
250 g |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 g |
Polévkové koření |
1 kávová lžička |
Rajčata |
4 ks |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rýžové těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Cibuli i česnek oloupeme, posekáme nadrobno. Omytá rajčata namočíme na chvíli do vroucí vody, abychom je mohli lépe oloupat, potomje nakrájíme na drobné kousky. Uzeninu rozkrájíme nadrobno. Bazalku propláchneme pod vodou a nasekáme nadrobno. Sýr nastrouháme.
- Na rozpáleném tuku necháme zesklovatět nasekanou cibuli, přidáme k ní kousky uzeniny, chvíli opékáme za stálého promíchávání. Potom ke směsi na pánvi přidáme připravené kousky rajčat i se šťávou, kterou rajčata pustila. Po krátkém opékání směs okořeníme polévkovým kořením, přisypeme lžíci sekané bazalky. Směs dusíme v nezakryté pánvi, dokud nezhoustne. Servírujeme tak, že teplé těstoviny přelijeme na talířích hustou rajčatovou směsí z pánve a zasypeme strouhaným sýrem. Pokrm podáváme horký.