Rýžové těstoviny po italsku

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Klobása vepřová 200 g
Nudle rýžové 250 g
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 g
Polévkové koření 1 kávová lžička
Rajčata 4 ks
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rýžové těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Cibuli i česnek oloupeme, posekáme nadrobno. Omytá rajčata namočíme na chvíli do vroucí vody, abychom je mohli lépe oloupat, potomje nakrájíme na drobné kousky. Uzeninu rozkrájíme nadrobno. Bazalku propláchneme pod vodou a nasekáme nadrobno. Sýr nastrouháme.
  2. Na rozpáleném tuku necháme zesklovatět nasekanou cibuli, přidáme k ní kousky uzeniny, chvíli opékáme za stálého promíchávání. Potom ke směsi na pánvi přidáme připravené kousky rajčat i se šťávou, kterou rajčata pustila. Po krátkém opékání směs okořeníme polévkovým kořením, přisypeme lžíci sekané bazalky. Směs dusíme v nezakryté pánvi, dokud nezhoustne. Servírujeme tak, že teplé těstoviny přelijeme na talířích hustou rajčatovou směsí z pánve a zasypeme strouhaným sýrem. Pokrm podáváme horký.