Fazolový salát s rajčaty a mozzarellou

Ingredience


Cibule 100 g
Fazole 600 g
Med včelí 1 polévková lžíce
Mozzarella 1 kg
Ocet vinný 50 ml
Olej olivový extra panenský 100 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata Cherry 1 kg
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na pánvi rozehřejeme máslo a orestujeme na drobno nasekanou cibuli. Přesypeme cibuli do mixéru, přidáme med, olej, ocet a sůl s pepřem a vše rozmixujeme do tuhého krému.
  2. V hrnci přivedeme vodu k varu, osolíme ji a necháme tři minuty povařit fazolky, aby trochu změkly. Ihned po vyndání dáme fazolky do ledu, aby si udržely čerstvost.
  3. Ve velké míse poté fazolky smícháme s rozpůlenými cherry rajčátky, mozzarellou a krémem z mixéru.