Fazolový salát s rajčaty a mozzarellou
Ingredience
Cibule |
100 g |
Fazole |
600 g |
Med včelí |
1 polévková lžíce |
Mozzarella |
1 kg |
Ocet vinný |
50 ml |
Olej olivový extra panenský |
100 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata Cherry |
1 kg |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Na pánvi rozehřejeme máslo a orestujeme na drobno nasekanou cibuli. Přesypeme cibuli do mixéru, přidáme med, olej, ocet a sůl s pepřem a vše rozmixujeme do tuhého krému.
- V hrnci přivedeme vodu k varu, osolíme ji a necháme tři minuty povařit fazolky, aby trochu změkly. Ihned po vyndání dáme fazolky do ledu, aby si udržely čerstvost.
- Ve velké míse poté fazolky smícháme s rozpůlenými cherry rajčátky, mozzarellou a krémem z mixéru.