Vepřové závitky plněné šunkou a zelím
Ingredience
Kmín mletý |
1 špetka |
Křen |
100 g |
Masox |
1 ks |
Mouka pšeničná hladká |
1 hrst |
Olej rostlinný |
5 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Šunka dušená |
200 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Vepřová kýta |
500 g |
Voda pitná |
1 dl |
Zakysaná smetana |
1 dl |
Zelí bílé - sterilizované |
200 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vajíčka uvaříme natvrdo, vychladlá oloupeme a nakrájíme na půlky.
- Masox rozmícháme v hrnku ve vodě a necháme krátce povařit. Křen očistíme, oškrábeme, opláchneme a nastrouháme na jemno. Šunku nakrájíme na malé kousky a smícháme ji v míse se zelím.
- Vepřovou kýtu rozkrájíme na 4 části. Řízky rozklepeme, posypeme mletou paprikou, opepříme a osolíme. Na každý dáme část smíchaného zelí a šunky a půlku vařeného vajíčka, lehce posypeme kmínem. Maso zabalíme do závitků a ve spoji propíchneme párátky nebo grilovacími jehlami.
- V pánvi rozehřejeme olej a na něm závitky zprudka osmahneme ze všech stran dozlatova, pak oheň zmírníme a pomalu dusíme pod pokličkou doměkka. Behem dušení podle potřeby podléváme vývarem z Masoxu a závitky občas obracíme. Měkké vyjmeme a dáme do tepla.
- Šťávu v pánvi zaprášíme moukou, za stálého míchání přiléváme smetanu a necháme chvíli povařit.
- Závitky na talíři posypeme nastrouhaným křenem. Nejvhodnější přílohou jsou vařené brambory.