Vepřové karé s houbami
Ingredience
Bageta |
2 ks |
Česnek |
5 stroužek |
Chilli paprička |
2 ks |
Cibule |
4 ks |
Houby čerstvé |
500 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Olej olivový extra panenský |
100 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Vepřové maso libové |
1500 g |
Víno bílé |
200 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Na pánvi rozpálíme olej, na kterém orestujeme na drobno nakrájenou cibuli, ke které přidáme chilli a prolisujeme česnek. Po cca třech minutách přidáme na plátky nakrájené houby a vše pokapeme vínem.
- Necháme vypařit přebytečnou vodu, přidáme máslo a dochutíme pepřem se solí dle vlastní chuti.
- Vepřové maso nakrájíme na plátky, potřeme směsí z pánve a grilujeme 3 minuty z každé strany, poté plátky dopečeme v troubě při 200 °C. Než se nám maso dopeče, nakrájíme bagetu na plátky, pokapeme olejem a dáme na gril, aby byla bageta příjemně křupavá.