Vepřové karé s houbami

Ingredience


Bageta 2 ks
Česnek 5 stroužek
Chilli paprička 2 ks
Cibule 4 ks
Houby čerstvé 500 g
Máslo čerstvé 50 g
Olej olivový extra panenský 100 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Vepřové maso libové 1500 g
Víno bílé 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na pánvi rozpálíme olej, na kterém orestujeme na drobno nakrájenou cibuli, ke které přidáme chilli a prolisujeme česnek. Po cca třech minutách přidáme na plátky nakrájené houby a vše pokapeme vínem.
  2. Necháme vypařit přebytečnou vodu, přidáme máslo a dochutíme pepřem se solí dle vlastní chuti.
  3. Vepřové maso nakrájíme na plátky, potřeme směsí z pánve a grilujeme 3 minuty z každé strany, poté plátky dopečeme v troubě při 200 °C. Než se nám maso dopeče, nakrájíme bagetu na plátky, pokapeme olejem a dáme na gril, aby byla bageta příjemně křupavá.