Tortily s kuřetem – pequeña quesadilla

Ingredience


Bobkový list 3 ks
Chilli omáčka 250 g
Cibule 100 g
Karotka 130 g
Kuře 1200 g
Kuřecí skelety 1.5 kg
Nové koření celé 10 g
Olej olivový 20 g
Omáčka Guacamole 300 g
Pepř černý celý 1 g
Salát ledový 450 g
Salsa rajčatová 300 g
Sůl 10 g
Sýr Čedar 400 g
Tortilla 10 ks
Voda pitná 2 l
Zakysaná smetana 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí základ Ambiente [47000]:
  2. Kuřecí kostry nasekáme nadrobno, očištěnou zeleninu nakrájíme na kostky.
  3. Na dno velkého rozpáleného hrnce nalijeme olivový olej, přidáme kuřecí kosti a lehce opečeme dozlatova. Zalijeme ledovou vodou a pomalu přivedeme k varu. Po celou dobu vaření sbíráme pěnu. Jakmile se vývar začne vařit, stáhneme plamen na minimum. Vývar se nesmí vařit, měl by se pouze „táhnout“.
  4. Přidáme připravenou zeleninu a koření a necháme „táhnout“ 3-4 hodiny. Vývar scedíme přes hustý cedník a necháme vychladnout.
  5. Pokud se na povrchu udělají mastná oka, sebereme je.
  6. Pokud správně dodržujeme postup, bude vývar čirý. Pokud se zakalí, špatně jsme sbírali pěnu, nebo se vývar vařil. Potom bude lépe, uděláme-li nový.
  7. Vykuchané kuře omyjeme, osolíme a dáme pomalu „táhnout“ (nesmí se vařit) do kuřecího základu Ambiente. Měkké kuře vyjmeme, necháme vychladnout, opatrně vyjmeme čisté maso, které nakrájíme na tenké nudličky. Kvalitní čedar nastrouháme a promícháme s kuřecím masem.
  8. Na rozpálený gril nebo tál položíme kukuřičnou tortillovou placku a zprudka ji po obou stranách opražíme. Naplníme směsí čedaru a kuřete, přehneme a prudce zapečeme. Musíme pracovat velmi rychle, tortilla se praží jen několik desítek vteřin, nesmí ztvrdnout a musí i po zapečení zůstat vláčná. Když je quesadilla dozlatova opečená a sýr rozpuštěný, rozkrájíme ji na trojúhelníky, položíme na opraný a osušený ledový salát natrhaný na kousky a ozdobíme zakysanou smetanou.
  9. Podáváme s omáčkami Tomatová salsa Ambiente, Mexická omáčka Quacamole Ambiente, Salsa chilli Ambiente.