Tortily s kuřetem – pequeña quesadilla
Ingredience
Bobkový list |
3 ks |
Chilli omáčka |
250 g |
Cibule |
100 g |
Karotka |
130 g |
Kuře |
1200 g |
Kuřecí skelety |
1.5 kg |
Nové koření celé |
10 g |
Olej olivový |
20 g |
Omáčka Guacamole |
300 g |
Pepř černý celý |
1 g |
Salát ledový |
450 g |
Salsa rajčatová |
300 g |
Sůl |
10 g |
Sýr Čedar |
400 g |
Tortilla |
10 ks |
Voda pitná |
2 l |
Zakysaná smetana |
200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Kuřecí základ Ambiente [47000]:
- Kuřecí kostry nasekáme nadrobno, očištěnou zeleninu nakrájíme na kostky.
- Na dno velkého rozpáleného hrnce nalijeme olivový olej, přidáme kuřecí kosti a lehce opečeme dozlatova. Zalijeme ledovou vodou a pomalu přivedeme k varu. Po celou dobu vaření sbíráme pěnu. Jakmile se vývar začne vařit, stáhneme plamen na minimum. Vývar se nesmí vařit, měl by se pouze „táhnout“.
- Přidáme připravenou zeleninu a koření a necháme „táhnout“ 3-4 hodiny. Vývar scedíme přes hustý cedník a necháme vychladnout.
- Pokud se na povrchu udělají mastná oka, sebereme je.
- Pokud správně dodržujeme postup, bude vývar čirý. Pokud se zakalí, špatně jsme sbírali pěnu, nebo se vývar vařil. Potom bude lépe, uděláme-li nový.
- Vykuchané kuře omyjeme, osolíme a dáme pomalu „táhnout“ (nesmí se vařit) do kuřecího základu Ambiente. Měkké kuře vyjmeme, necháme vychladnout, opatrně vyjmeme čisté maso, které nakrájíme na tenké nudličky. Kvalitní čedar nastrouháme a promícháme s kuřecím masem.
- Na rozpálený gril nebo tál položíme kukuřičnou tortillovou placku a zprudka ji po obou stranách opražíme. Naplníme směsí čedaru a kuřete, přehneme a prudce zapečeme. Musíme pracovat velmi rychle, tortilla se praží jen několik desítek vteřin, nesmí ztvrdnout a musí i po zapečení zůstat vláčná. Když je quesadilla dozlatova opečená a sýr rozpuštěný, rozkrájíme ji na trojúhelníky, položíme na opraný a osušený ledový salát natrhaný na kousky a ozdobíme zakysanou smetanou.
- Podáváme s omáčkami Tomatová salsa Ambiente, Mexická omáčka Quacamole Ambiente, Salsa chilli Ambiente.