Vařený květák s houbami v sýrové omáčce
Ingredience
Houby sušené |
0.5 hrst |
Květák |
1 ks |
Máslo čerstvé |
2 kávová lžička |
Mléko plnotučné |
100 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 45% |
100 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Květák necháme usušit, poté sušené květákové růžičky a houby necháme namáčet, květák scedíme a krátce ho povaříme ve vodě. V pánvi rozpálíme 1 lžičku másla, osmahneme na něm za stálého míchání mouku a postupně přiléváme mléko. Stále mícháme a necháme krátce povařit do zhoustnutí. Přisypeme nastrouhaný sýr, osolíme a mícháme, dokud se sýr nerozpustí.
- Mezitím scedíme houby, na rozpáleném zbytku másla je orestujeme a přidáme do sýrové omáčky.
- Květák rozdělíme na talíře, přelijeme sýrovou omáčkou a ihned podáváme.