Vařený květák s houbami v sýrové omáčce

Ingredience


Houby sušené 0.5 hrst
Květák 1 ks
Máslo čerstvé 2 kávová lžička
Mléko plnotučné 100 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 45% 100 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Květák necháme usušit, poté sušené květákové růžičky a houby necháme namáčet, květák scedíme a krátce ho povaříme ve vodě. V pánvi rozpálíme 1 lžičku másla, osmahneme na něm za stálého míchání mouku a postupně přiléváme mléko. Stále mícháme a necháme krátce povařit do zhoustnutí. Přisypeme nastrouhaný sýr, osolíme a mícháme, dokud se sýr nerozpustí.
  2. Mezitím scedíme houby, na rozpáleném zbytku másla je orestujeme a přidáme do sýrové omáčky.
  3. Květák rozdělíme na talíře, přelijeme sýrovou omáčkou a ihned podáváme.