Rolky z lilku
Ingredience
Bazalka |
2 polévková lžíce |
Lilek |
250 g |
Mozzarella |
200 g |
Olej slunečnicový |
1 dl |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Rajčata |
200 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Tuňák v oleji |
200 g |
Citronová šťáva |
1 dl |
Mandle |
100 g |
Med včelí |
1 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
1 dl |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Petržel - nať |
30 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Lilek umyjeme, uřízneme stonky, po délce nakrájíme na plátky silné 2 cm. Dobře je potřeme olejem a v suché pánvi opečeme po obou stranách doměkka. Necháme vychladnout a zatím necháme stranou.
- Dresink: V pánvičce rozehřejeme olej, přidáme nasekané ořechy, vlijeme citrónovou šťávu, vmícháme nasekanou petrželovou nať, pánvičku stáhneme z ohně, přimícháme med, dobře promícháme, podle chuti osolíme, opepříme. Dresink udržujeme teplý.
- Náplň: Do misky dáme drobně nakrájená rajčata, na malé kousky nakrájený sýr, přidáme nasekanou bazalku, nakrájené kousky tuňáka, nakonec podle chuti přidáme sůl, pepř, dochutíme vymačkanou citrónovou šťávou a směs promícháme. Vezmeme připravené lilky, na konec každého lžící položíme přiměřené množství směsi a lilek zavineme do rolády. Tak pokračujeme až do skončení směsi.
- Připravené rolády pokládáme na olejem vymazaný plech spojem dolů. Plech s roládami vložíme do nahřáté trouby a pečeme přibližně 20 minut.
- Hotové rolády rozdělíme na talíře, každou porci přelijeme připraveným dresinkem a podáváme.