Rolky z lilku

Ingredience


Bazalka 2 polévková lžíce
Lilek 250 g
Mozzarella 200 g
Olej slunečnicový 1 dl
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Rajčata 200 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Tuňák v oleji 200 g
Citronová šťáva 1 dl
Mandle 100 g
Med včelí 1 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 1 dl
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Petržel - nať 30 g
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Lilek umyjeme, uřízneme stonky, po délce nakrájíme na plátky silné 2 cm. Dobře je potřeme olejem a v suché pánvi opečeme po obou stranách doměkka. Necháme vychladnout a zatím necháme stranou.
  2. Dresink: V pánvičce rozehřejeme olej, přidáme nasekané ořechy, vlijeme citrónovou šťávu, vmícháme nasekanou petrželovou nať, pánvičku stáhneme z ohně, přimícháme med, dobře promícháme, podle chuti osolíme, opepříme. Dresink udržujeme teplý.
  3. Náplň: Do misky dáme drobně nakrájená rajčata, na malé kousky nakrájený sýr, přidáme nasekanou bazalku, nakrájené kousky tuňáka, nakonec podle chuti přidáme sůl, pepř, dochutíme vymačkanou citrónovou šťávou a směs promícháme. Vezmeme připravené lilky, na konec každého lžící položíme přiměřené množství směsi a lilek zavineme do rolády. Tak pokračujeme až do skončení směsi.
  4. Připravené rolády pokládáme na olejem vymazaný plech spojem dolů. Plech s roládami vložíme do nahřáté trouby a pečeme přibližně 20 minut.
  5. Hotové rolády rozdělíme na talíře, každou porci přelijeme připraveným dresinkem a podáváme.