Vepřová plec pečená s česnekem na šalvěji

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Máslo čerstvé 5 g
Masox 1 kostka
Mouka pšeničná hladká 1 hrst
Pepř černý mletý 1 špetka
Šalvěj sušená 1 hrst
Sůl 1 špetka
Vepřová plec 750 g
Víno bílé 0.25 l
Voda pitná 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Česnek oloupeme a nakrájíme na proužky. Masox rozmícháme v malém hrnku s vodou a necháme přejít varem.
  2. Vepřovou plec na několika místech nařízneme a do řezů dáme proužky česneku. Plec vložíme do pekáče, podlijeme částí vývaru z Masoxu a dáme péct do trouby, předehřáté na 200 stupňů Celsia. Během pečení podle potřeby přiléváme vývar z Masoxu. Maso občas poléváme vypečenou šťávou a obracíme, aby se opeklo ze všech stran. Když je téměř měkké, vyjmeme ho z pekáče.
  3. Do vypečené šťávy přidáme šalvěj a bílé víno, povaříme chvíli na prudkém ohni. Pak dáme zpět maso, pekáč vložíme opět do trouby a pečeme. Když je maso měkké, vyndáme ho, necháme vychladnout a nakrájíme na porce.
  4. Do šťávy v pekáči přidáme máslo a na ohni přimícháme mouku, kterou šťávu zahustíme. Potom vložíme zpět nakrájené maso a vše prohřejeme.