Srnčí polévka s kroupami
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
200 g |
Jíška hotová světlá |
40 g |
Kmín drcený |
3 g |
Kroupy malé |
100 g |
Olej slunečnicový |
50 ml |
Paprika mletá sladká |
40 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Petržel kudrnka |
20 g |
Slanina vepřová |
100 g |
Srnčí maso |
300 g |
Sůl |
8 g |
Voda pitná |
1800 ml |
Žampiony - sterilované |
150 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Maso vykostíme, odblaníme, nakrájíme na malé kostičky, kosti si ponecháme. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, slaninu bez kůže na drobné nudličky, česnek prolisujeme, petrželku posekáme najemno. Předem namočené kroupy uvaříme doměkka.
- V hrnci rozpálíme olej, přisypeme nudličky slaniny, osmahneme, přidáme cibuli, posypeme mletou paprikou, zpěníme, přiložíme srnčí maso, kosti z vykosťování, osolíme, opepříme, okmínujeme, krátce orestujeme, zalijeme vodou a zvolna vaříme doměkka. Z polévky vyjmeme kosti, zahustíme světlou jíškou, přimícháme plátky nakládaných žampionů, petrželku, uvařené kroupy, česnek, necháme projít varem a odstavíme.
- Polévku nalijeme do polévkových misek a horkou podáváme.