Srnčí polévka s kroupami

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Cibule 200 g
Jíška hotová světlá 40 g
Kmín drcený 3 g
Kroupy malé 100 g
Olej slunečnicový 50 ml
Paprika mletá sladká 40 g
Pepř černý mletý 2 g
Petržel kudrnka 20 g
Slanina vepřová 100 g
Srnčí maso 300 g
Sůl 8 g
Voda pitná 1800 ml
Žampiony - sterilované 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso vykostíme, odblaníme, nakrájíme na malé kostičky, kosti si ponecháme. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, slaninu bez kůže na drobné nudličky, česnek prolisujeme, petrželku posekáme najemno. Předem namočené kroupy uvaříme doměkka.
  2. V hrnci rozpálíme olej, přisypeme nudličky slaniny, osmahneme, přidáme cibuli, posypeme mletou paprikou, zpěníme, přiložíme srnčí maso, kosti z vykosťování, osolíme, opepříme, okmínujeme, krátce orestujeme, zalijeme vodou a zvolna vaříme doměkka. Z polévky vyjmeme kosti, zahustíme světlou jíškou, přimícháme plátky nakládaných žampionů, petrželku, uvařené kroupy, česnek, necháme projít varem a odstavíme.
  3. Polévku nalijeme do polévkových misek a horkou podáváme.