Srbská vepřová kýta

Ingredience


Cibule 1 ks
Olej olivový 4 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Sýr balkánský 150 g
Vepřová kýta 750 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Sýr jemně nastrouháme.
  2. Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme, nakrájíme na malé kostičky, ty opepříme a osolíme.
  3. V pánvi rozpálíme olej, kostky masa na něm zprudka opečeme ze všech stran, pak oheň zmírníme a maso pomalu dopečeme doměkka. Upečené kostky masa z pánve vyjmeme a vložíme do zapékací mísy.
  4. Ve zbylém oleji zpěníme nakrájenou cibuli, kterou posypeme při míchání mletou paprikou. Chvíli smažíme, pak cibuli přendáme do zapékací mísy k masu a vše posypeme nastrouhaným sýrem.
  5. Mísu dáme do trouby, předehřáté na 200 stupňů Celsia a zapékáme, dokud se sýr zcela neroztaví.