Filet ze svatého Petra
Ingredience
Artyčoky |
200 g |
Citrony |
2 ks |
Máslo čerstvé |
100 g |
Olej olivový extra panenský |
15 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
50 g |
Strouhanka |
80 g |
Sůl |
1 špetka |
Tilapie |
1 kg |
Tymián čerstvý |
100 g |
Víno bílé |
200 ml |
Voda pitná |
1 l |
Vývar rybí |
300 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hrnci smícháme vodu, víno, tymián a vše přivedeme k varu. Artyčoky umyjeme od nečistot a dáme vařit do hrnce, dokud nezměknou. Ve vedlejším hrnci necháme vařit rybí vývar, přidáme do něho máslo, citronovou šťávu a uvařené artyčoky s nasekanou petrželí.
- V misce smícháme strouhanku, olej a sůl s pepřem, směsí potřeme ze všech stran filety. Ty následně dáme grilovat z každé strany, dokud není maso měkké. Na talíři pak polijeme citronovou omáčkou s artyčoky.