Filet ze svatého Petra

Ingredience


Artyčoky 200 g
Citrony 2 ks
Máslo čerstvé 100 g
Olej olivový extra panenský 15 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 50 g
Strouhanka 80 g
Sůl 1 špetka
Tilapie 1 kg
Tymián čerstvý 100 g
Víno bílé 200 ml
Voda pitná 1 l
Vývar rybí 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci smícháme vodu, víno, tymián a vše přivedeme k varu. Artyčoky umyjeme od nečistot a dáme vařit do hrnce, dokud nezměknou. Ve vedlejším hrnci necháme vařit rybí vývar, přidáme do něho máslo, citronovou šťávu a uvařené artyčoky s nasekanou petrželí.
  2. V misce smícháme strouhanku, olej a sůl s pepřem, směsí potřeme ze všech stran filety. Ty následně dáme grilovat z každé strany, dokud není maso měkké. Na talíři pak polijeme citronovou omáčkou s artyčoky.