Hovězí tatarák s lanýži

Ingredience


Chléb celozrnný pšeničný 4 krajíc
Cibule 2 ks
Hovězí svíčková 1 kg
Lanýž 1 ks
Olej olivový extra panenský 50 ml
Paprika mletá sladká 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 polévková lžíce
Sůl 1 polévková lžíce
Vaječný žloutek slepičí 5 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso nožem naškrábeme a smícháme se žloutky, solí, pepřem, cibulí a paprikou. Pořádně promícháme, popřípadě přidáme více koření dle vlastní chuti.
  2. Plátky chleba pokapeme olejem a dáme rozpéct do trouby či na gril, aby byly krásně křupavé. Tatarák rozložíme na talíř, ozdobíme lanýži a přiložíme rozpečené pečivo.