Hovězí tatarák s lanýži
Ingredience
Chléb celozrnný pšeničný |
4 krajíc |
Cibule |
2 ks |
Hovězí svíčková |
1 kg |
Lanýž |
1 ks |
Olej olivový extra panenský |
50 ml |
Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 polévková lžíce |
Vaječný žloutek slepičí |
5 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso nožem naškrábeme a smícháme se žloutky, solí, pepřem, cibulí a paprikou. Pořádně promícháme, popřípadě přidáme více koření dle vlastní chuti.
- Plátky chleba pokapeme olejem a dáme rozpéct do trouby či na gril, aby byly krásně křupavé. Tatarák rozložíme na talíř, ozdobíme lanýži a přiložíme rozpečené pečivo.