Srnčí paštika s vepřovým masem

Ingredience


Bobkový list 1 g
Česnek 2 stroužek
Chléb pšeničný (bílý) 500 g
Cibule 30 g
Estragon 2 g
Houby čerstvé 80 g
Hřebíček 2 g
Kapary 20 g
Ledviny - průměr 200 g
Máslo čerstvé 80 g
Mouka pšeničná hrubá 25 g
Muškátový oříšek 2 g
Nakládaný zelený pepř 2 g
Nové koření celé 2 g
Paprika mletá sladká 5 g
Sardelové řezy 120 g
Saturejka 2 g
Slanina vepřová 200 g
Srnčí maso 500 g
Strouhanka 100 g
Sůl 15 g
Sýr Parmezán 100 g
Tuk 20 g
Tymián sušený 2 g
Vepřová plec 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Srnčí maso, srnčí ledviny, vepřovou plec očistíme, odblaníme a spolu s cibulí a česnekem umeleme na masovém strojku nejlépe dvakrát. Slaninu bez kůže nakrájíme na kostičky, parmezán nastrouháme, očištěné houby nakrájíme nadrobno, sardelky a kapary posekáme najemno. Hřebíček, tymián, zelený pepř, estragon, saturejku, muškátový oříšek, nové koření, bobkový list umeleme v mlýnku najemno. Mleté maso ochutíme mletým kořením, přidáme mletou papriku, kostičky slaniny, houby, sardelky, kapary, promícháme, přisypeme parmezán, strouhanku, sůl, vmícháme změklé máslo a vypracujeme paštikové těsto. Formu na paštiky vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou, vložíme do ní paštiku, formu položíme do většího hrnce s vodou, zakryjeme alobalem a vaříme ve vodní lázni přibližně 3 hodiny.
  2. Paštiku necháme vychladnout a podáváme s bílým pečivem.