Srnčí paštika s vepřovým masem
Ingredience
Bobkový list |
1 g |
Česnek |
2 stroužek |
Chléb pšeničný (bílý) |
500 g |
Cibule |
30 g |
Estragon |
2 g |
Houby čerstvé |
80 g |
Hřebíček |
2 g |
Kapary |
20 g |
Ledviny - průměr |
200 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mouka pšeničná hrubá |
25 g |
Muškátový oříšek |
2 g |
Nakládaný zelený pepř |
2 g |
Nové koření celé |
2 g |
Paprika mletá sladká |
5 g |
Sardelové řezy |
120 g |
Saturejka |
2 g |
Slanina vepřová |
200 g |
Srnčí maso |
500 g |
Strouhanka |
100 g |
Sůl |
15 g |
Sýr Parmezán |
100 g |
Tuk |
20 g |
Tymián sušený |
2 g |
Vepřová plec |
500 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 180 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- Srnčí maso, srnčí ledviny, vepřovou plec očistíme, odblaníme a spolu s cibulí a česnekem umeleme na masovém strojku nejlépe dvakrát. Slaninu bez kůže nakrájíme na kostičky, parmezán nastrouháme, očištěné houby nakrájíme nadrobno, sardelky a kapary posekáme najemno. Hřebíček, tymián, zelený pepř, estragon, saturejku, muškátový oříšek, nové koření, bobkový list umeleme v mlýnku najemno. Mleté maso ochutíme mletým kořením, přidáme mletou papriku, kostičky slaniny, houby, sardelky, kapary, promícháme, přisypeme parmezán, strouhanku, sůl, vmícháme změklé máslo a vypracujeme paštikové těsto. Formu na paštiky vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou, vložíme do ní paštiku, formu položíme do většího hrnce s vodou, zakryjeme alobalem a vaříme ve vodní lázni přibližně 3 hodiny.
- Paštiku necháme vychladnout a podáváme s bílým pečivem.