Omeleta se smaženými hranolky

Ingredience


Brambory 200 g
Olej slunečnicový 1 dl
Olivy černé 100 g
Paprika červená 1 ks
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Špenát listový čerstvý 150 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Feta 100 g
Vejce slepičí 8 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vejce rozklepneme do misky, osolíme, opepříme a dobře prošleháme. Brambory oškrábeme, nakrájíme na hranolky.
  2. Ve velké pánvi rozpálíme olej, přidáme připravené hranolky a osmahneme je dozlatova. Do pánve přisypeme na tenké plátky nakrájenou papriku, nakrájené olivy a vše zahřejeme. Nakonec vmícháme umyté špenátové listy, na kostky nakrájený sýr, omeletu už nemícháme. Vezmeme připravená vejce a polijeme suroviny na pánvi. Stěrkou nadzvedáme okraje omelety a smažíme je 10 minut.
  3. Před dokončením smažení pánev vložíme do nahřáté trouby a omeletu dopečeme přibližně 5-10 minut dozlatova.
  4. Upečenou omeletu nakrájíme na porce, které ihned podáváme.