Omeleta se smaženými hranolky
Ingredience
Brambory |
200 g |
Olej slunečnicový |
1 dl |
Olivy černé |
100 g |
Paprika červená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Špenát listový čerstvý |
150 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Feta |
100 g |
Vejce slepičí |
8 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Vejce rozklepneme do misky, osolíme, opepříme a dobře prošleháme. Brambory oškrábeme, nakrájíme na hranolky.
- Ve velké pánvi rozpálíme olej, přidáme připravené hranolky a osmahneme je dozlatova. Do pánve přisypeme na tenké plátky nakrájenou papriku, nakrájené olivy a vše zahřejeme. Nakonec vmícháme umyté špenátové listy, na kostky nakrájený sýr, omeletu už nemícháme. Vezmeme připravená vejce a polijeme suroviny na pánvi. Stěrkou nadzvedáme okraje omelety a smažíme je 10 minut.
- Před dokončením smažení pánev vložíme do nahřáté trouby a omeletu dopečeme přibližně 5-10 minut dozlatova.
- Upečenou omeletu nakrájíme na porce, které ihned podáváme.