Vepřová pečeně se zelím a rajčaty

Ingredience


Cibule 1 ks
Feferony 1 ks
Kmín celý 1 špetka
Masox 1 ks
Ocet kvasný lihový 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 6 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 3 ks
Sůl 1 špetka
Vepřová kýta 750 g
Voda pitná 1 dl
Zelí hlávkové bílé 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, feferonku jemně nasekáme. Hlávkové zelí opláchneme a nakrájíme na malé kousky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Masox rozmícháme s vodou a v hrnku necháme přejít varem. Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, opepříme a osolíme.
  2. V pánvi rozehřejeme olej a na něm osmahneme nakrájenou cibuli, posypanou mletou paprikou. Přidáme nakrájenou feferonku a plátky masa a opečeme je zprudka po obou stranách. Pak zmírníme oheň, přilijeme vývar z Masoxu a pod pokličkou dusíme doměkka.
  3. V jiné velké pánvi na oleji podusíme nakrájené osolené zelí s kmínem. Po 5 minutách k němu přidáme nakrájená rajčata, podlijeme trochou masoxového vývaru a dusíme pod pokličkou. Téměř měkké zelí s rajčaty pak přidáme do pánve s masem, vše dochutíme pepřem, solí a octem a ještě chvíli podusíme.