Vepřová pečeně se zelím a rajčaty
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Feferony |
1 ks |
Kmín celý |
1 špetka |
Masox |
1 ks |
Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
6 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
3 ks |
Sůl |
1 špetka |
Vepřová kýta |
750 g |
Voda pitná |
1 dl |
Zelí hlávkové bílé |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, feferonku jemně nasekáme. Hlávkové zelí opláchneme a nakrájíme na malé kousky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Masox rozmícháme s vodou a v hrnku necháme přejít varem. Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, opepříme a osolíme.
- V pánvi rozehřejeme olej a na něm osmahneme nakrájenou cibuli, posypanou mletou paprikou. Přidáme nakrájenou feferonku a plátky masa a opečeme je zprudka po obou stranách. Pak zmírníme oheň, přilijeme vývar z Masoxu a pod pokličkou dusíme doměkka.
- V jiné velké pánvi na oleji podusíme nakrájené osolené zelí s kmínem. Po 5 minutách k němu přidáme nakrájená rajčata, podlijeme trochou masoxového vývaru a dusíme pod pokličkou. Téměř měkké zelí s rajčaty pak přidáme do pánve s masem, vše dochutíme pepřem, solí a octem a ještě chvíli podusíme.