Kebab z pánve
Ingredience
Česnek |
5 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Kapie |
1 ks |
Olej olivový |
5 polévková lžíce |
Pažitka |
2 hrst |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vepřová kýta |
750 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Kapii podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců, opláchneme pod studenou vodou a nakrájíme na proužky. Česnek oloupeme a nasekáme na jemno. Pažitku opláchneme studenou vodou a nakrájíme na jemno.
- Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na menší kostičky, opepříme a osolíme.
- V pánvi rozpálíme olej, zpěníme na něm nakrájenou cibuli, přidáme maso a zprudka ho ze všech stran opečeme dozlatova. Pak zmírníme oheň a za stálého míchání přilijeme rajčatový protlak, přidáme nakrájené kapie a česnek. Když maso změkne, přimícháme nasekanou pažitku,vše důkladně promícháme a podáváme.