Zeleninový salát se žampiony

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Celer bulvový 0.5 ks
Cibule 1 ks
Cukr krupice 1 kávová lžička
Květák 0.5 ks
Mrkev kořen 1 ks
Ocet kvasný lihový 1 polévková lžíce
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Víno bílé 3 polévková lžíce
Voda pitná 1 l
Žampiony čerstvé 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou mrkev a celer nakrájíme na nudličky, květák rozebereme na menší růžičky. Vše povaříme v osolené vodě s bobkovým listem doměkka.
  2. Očištěné žampiony a oloupanou cibuli nakrájíme na plátky, vsypeme do kastrolu, zalijeme vínem a krátce podusíme. Necháme vychladnout.
  3. Zeleninu smícháme v míse se žampiony a cibulí. Ochutíme octem, olejem, pepřem a cukrem. Vše dobře promícháme.
  4. Salát podáváme vychlazený.