Zeleninový salát se žampiony
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Celer bulvový |
0.5 ks |
Cibule |
1 ks |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Květák |
0.5 ks |
Mrkev kořen |
1 ks |
Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
3 polévková lžíce |
Voda pitná |
1 l |
Žampiony čerstvé |
100 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěnou mrkev a celer nakrájíme na nudličky, květák rozebereme na menší růžičky. Vše povaříme v osolené vodě s bobkovým listem doměkka.
- Očištěné žampiony a oloupanou cibuli nakrájíme na plátky, vsypeme do kastrolu, zalijeme vínem a krátce podusíme. Necháme vychladnout.
- Zeleninu smícháme v míse se žampiony a cibulí. Ochutíme octem, olejem, pepřem a cukrem. Vše dobře promícháme.
- Salát podáváme vychlazený.