Zapékané vepřové řízky se šunkou a sýrem

Ingredience


Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 4 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Šunka dušená 100 g
Sýr Eidam cihla 40% 100 g
Vepřová kýta 600 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a poprášíme hladkou moukou.
  2. Na teflonové pánvi na 1 lžíci oleje řízky opečeme po obou stranách a vyjmeme do zapékací mísy vymazané olejem.
  3. Řízky poklademe plátky šunky a posypeme nastrouhaným sýrem. Zakapeme zbylým olejem a v silně vyhřáté troubě zrpudka zapečeme.
  4. Můžeme podávat s různě upravenými bramborami a čerstvou zeleninou.