Zapékané vepřové řízky se šunkou a sýrem
Ingredience
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Šunka dušená |
100 g |
Sýr Eidam cihla 40% |
100 g |
Vepřová kýta |
600 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a poprášíme hladkou moukou.
- Na teflonové pánvi na 1 lžíci oleje řízky opečeme po obou stranách a vyjmeme do zapékací mísy vymazané olejem.
- Řízky poklademe plátky šunky a posypeme nastrouhaným sýrem. Zakapeme zbylým olejem a v silně vyhřáté troubě zrpudka zapečeme.
- Můžeme podávat s různě upravenými bramborami a čerstvou zeleninou.