Placky z cukety
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cuketa |
300 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
13 g |
Máta |
30 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
180 g |
Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
1 dl |
Petržel - nať |
20 g |
Řecký jogurt |
250 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
1 dl |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mouku prosejeme do misky spolu s kypřícím práškem a solí do misky. Do mouky rozklepneme vejce, přidáme olivový olej, za stálého míchání podle potřeby přiléváme vodu, aby vzniklo hladké řidší těsto. Misku s těstem přikryjeme utěrkou a na 30 minut necháme na studeném místě vykynout.
- Cuketu umyjeme, spolu s česnekem nastrouháme na hrubém struhadle, mátu nakrájíme, petržel nať nasekáme a vše zlehka zapracujeme do vykynutého těsta.
- V pánvi rozpálíme olej, lžící pokládáme přiměřené množství těsta do tvaru malé placky a pečeme tak dlouho, aby placky byly propečené a zlatavé barvy. Na pánev pokládáme několik placek, pečeme do skončení těsta. Upečené placky do podávání udržujeme teplé.
- Hotové placky naskládáme úhledně na talíře, zvlášť ve vhodné malé misce přidáme jogurt a podáváme.