Placky z cukety

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cuketa 300 g
Kypřicí prášek do pečiva 13 g
Máta 30 g
Mouka pšeničná hladká T 650 180 g
Olej olivový extra panenský 2 polévková lžíce
Olej slunečnicový 1 dl
Petržel - nať 20 g
Řecký jogurt 250 g
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mouku prosejeme do misky spolu s kypřícím práškem a solí do misky. Do mouky rozklepneme vejce, přidáme olivový olej, za stálého míchání podle potřeby přiléváme vodu, aby vzniklo hladké řidší těsto. Misku s těstem přikryjeme utěrkou a na 30 minut necháme na studeném místě vykynout.
  2. Cuketu umyjeme, spolu s česnekem nastrouháme na hrubém struhadle, mátu nakrájíme, petržel nať nasekáme a vše zlehka zapracujeme do vykynutého těsta.
  3. V pánvi rozpálíme olej, lžící pokládáme přiměřené množství těsta do tvaru malé placky a pečeme tak dlouho, aby placky byly propečené a zlatavé barvy. Na pánev pokládáme několik placek, pečeme do skončení těsta. Upečené placky do podávání udržujeme teplé.
  4. Hotové placky naskládáme úhledně na talíře, zvlášť ve vhodné malé misce přidáme jogurt a podáváme.