Vepřové medailonky dušené v marinádě

Ingredience


Olej stolní 6 polévková lžíce
Vepřová kýta 650 g
Bobkový list 1 ks
Česnek 3 stroužek
Nové koření celé 0.5 kávová lžička
Ocet kvasný lihový 150 ml
Pepř černý celý 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z omyté vepřové kýty nakrájíme medailonky.
  2. V misce rozetřeme česnek se solí, přidáme ocet, vodu, sůl, bobkový list, nové koření a celý pepř. Medailonky vložíme do připravené marinády a necháme v chladničce do druhého dne.
  3. Odleželé maso v marinádě dusíme doměkka, vyjmeme a osušíme. Na pánvi na rozehřátém oleji medailonky z obou stran zprudka opečeme. Na talířích přelijeme procezenou marinádou.
  4. Můžeme podávat s rýží nebo s čerstvým chlebem.