Vepřové medailonky dušené v marinádě
Ingredience
Olej stolní |
6 polévková lžíce |
Vepřová kýta |
650 g |
Bobkový list |
1 ks |
Česnek |
3 stroužek |
Nové koření celé |
0.5 kávová lžička |
Ocet kvasný lihový |
150 ml |
Pepř černý celý |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
150 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z omyté vepřové kýty nakrájíme medailonky.
- V misce rozetřeme česnek se solí, přidáme ocet, vodu, sůl, bobkový list, nové koření a celý pepř. Medailonky vložíme do připravené marinády a necháme v chladničce do druhého dne.
- Odleželé maso v marinádě dusíme doměkka, vyjmeme a osušíme. Na pánvi na rozehřátém oleji medailonky z obou stran zprudka opečeme. Na talířích přelijeme procezenou marinádou.
- Můžeme podávat s rýží nebo s čerstvým chlebem.