Hovězí s muffiny
Ingredience
Hovězí roštěnka vys. peč. |
1.5 kg |
Olej olivový |
1 dl |
Pepř černý mletý |
5 g |
Sůl |
10 g |
Voda pitná |
0.5 l |
Mléko plnotučné |
3 dl |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
230 g |
Olej olivový |
1 dl |
Sůl |
5 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
Česnek |
4 stroužek |
Cibule červená |
2 ks |
Rajčata |
200 g |
Tymián čerstvý |
10 g |
Víno červené |
230 ml |
Vývar zeleninový |
1.2 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- V pekáči rozehřejeme olej, hovězí roštěnec nasolíme, opepříme a opečeme ze všech stran asi 10 minut. Podlijeme vodou a dáme do středně vyhřáté trouby péct na 45 minut, občas podlijeme.
- V míse smícháme mouku, sůl, vejce, postupně vmícháme mléko, až vznikne hladké těsto, necháme chvilku odpočinout.
- Zatím na hluboké pánvi osmažíme cibuli, přidáme tymián a česnek, postupně také pokrájená rajčata a 5 minut povaříme. Zalijeme vínem a hovězím vývarem, necháme vyvařit až na polovinu, asi 10 minut. Rozmixujeme, osolíme, opepříme, případně necháme ještě vařením zhoustnout na omáčku.
- Upečené maso přemístíme na mísu, zakryjeme alobalem a uchováme v teple. Do trouby vložíme formu na muffiny, do každé prohlubně nalijeme lžičku oleje. Když je forma rozpálená, prošleháme těsto a co nejrychleji naplníme prohlubně a dáme zpět do trouby. Pečeme 15 minut dozlatova.
- Hovězí maso nakrájíme na plátky a podáváme přelité horkou omáčkou a s muffiny.