Hovězí s muffiny

Ingredience


Hovězí roštěnka vys. peč. 1.5 kg
Olej olivový 1 dl
Pepř černý mletý 5 g
Sůl 10 g
Voda pitná 0.5 l
Mléko plnotučné 3 dl
Mouka pšeničná hladká T 650 230 g
Olej olivový 1 dl
Sůl 5 g
Vejce slepičí 4 ks
Česnek 4 stroužek
Cibule červená 2 ks
Rajčata 200 g
Tymián čerstvý 10 g
Víno červené 230 ml
Vývar zeleninový 1.2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V pekáči rozehřejeme olej, hovězí roštěnec nasolíme, opepříme a opečeme ze všech stran asi 10 minut. Podlijeme vodou a dáme do středně vyhřáté trouby péct na 45 minut, občas podlijeme.
  2. V míse smícháme mouku, sůl, vejce, postupně vmícháme mléko, až vznikne hladké těsto, necháme chvilku odpočinout.
  3. Zatím na hluboké pánvi osmažíme cibuli, přidáme tymián a česnek, postupně také pokrájená rajčata a 5 minut povaříme. Zalijeme vínem a hovězím vývarem, necháme vyvařit až na polovinu, asi 10 minut. Rozmixujeme, osolíme, opepříme, případně necháme ještě vařením zhoustnout na omáčku.
  4. Upečené maso přemístíme na mísu, zakryjeme alobalem a uchováme v teple. Do trouby vložíme formu na muffiny, do každé prohlubně nalijeme lžičku oleje. Když je forma rozpálená, prošleháme těsto a co nejrychleji naplníme prohlubně a dáme zpět do trouby. Pečeme 15 minut dozlatova.
  5. Hovězí maso nakrájíme na plátky a podáváme přelité horkou omáčkou a s muffiny.