Vařená jehněčí kýta
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Fazole |
250 g |
Jehněčí kýta |
400 g |
Olej slunečnicový |
1 dl |
Olivy černé |
150 g |
Oregano sušené |
30 g |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Protlak rajčatový |
40 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tarhoňa |
150 g |
Voda pitná |
5 dl |
Vývar z hovězích kostí |
5 dl |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- V hrnci rozpálíme olej, přidáme na malé kousky nakrájenou cibuli, dozlatova osmažíme. Přimícháme na tenké plátky nakrájený česnek a ihned vložíme na maso. Vše opékáme tak dlouho, aby se maso zatáhlo a dostalo hnědou barvu.
- Do hrnce přidáme protlak, posypeme oreganem, zalijeme vývarem a vodou, vše vaříme přibližně 40 minut. Z hrnce vybereme maso, oddělíme od kosti, nakrájíme na porce a zatím necháme stranou. Do vývaru přisypeme těstovinovou rýži, potom přidáme fazole, nakrájené olivy, vrátíme maso, podle chutě osolíme a opepříme. Povaříme dalších 10 minut a jídlo odstavíme.
- Hotové jídlo nakládáme na hluboké talíře a podáváme.