Vařená jehněčí kýta

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Fazole 250 g
Jehněčí kýta 400 g
Olej slunečnicový 1 dl
Olivy černé 150 g
Oregano sušené 30 g
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Protlak rajčatový 40 g
Sůl 1 kávová lžička
Tarhoňa 150 g
Voda pitná 5 dl
Vývar z hovězích kostí 5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci rozpálíme olej, přidáme na malé kousky nakrájenou cibuli, dozlatova osmažíme. Přimícháme na tenké plátky nakrájený česnek a ihned vložíme na maso. Vše opékáme tak dlouho, aby se maso zatáhlo a dostalo hnědou barvu.
  2. Do hrnce přidáme protlak, posypeme oreganem, zalijeme vývarem a vodou, vše vaříme přibližně 40 minut. Z hrnce vybereme maso, oddělíme od kosti, nakrájíme na porce a zatím necháme stranou. Do vývaru přisypeme těstovinovou rýži, potom přidáme fazole, nakrájené olivy, vrátíme maso, podle chutě osolíme a opepříme. Povaříme dalších 10 minut a jídlo odstavíme.
  3. Hotové jídlo nakládáme na hluboké talíře a podáváme.