Srnčí sekaná

Ingredience


Chléb celozrnný žitný 250 g
Hořčice 100 g
Houby čerstvé 100 g
Máslo čerstvé 100 g
Okurky nakládané 100 g
Pažitka 20 g
Pepř černý mletý 3 g
Sádlo škvařené 30 g
Slanina vepřová 100 g
Srnčí maso 750 g
Strouhanka 200 g
Sůl 15 g
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Víno červené 150 ml
Žemle tuková 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Srnčí maso umeleme na masovém strojku, slaninu nakrájíme na kostičky, čerstvé houby nakrájíme nadrobno, tři housky namočíme v červeném víně, pažitku posekáme najemno.
  2. Mleté maso vložíme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme žloutky, namočené housky, pažitku, máslo, kostičky slaniny, houby, přisypeme strouhanku a vypracujeme masové těsto. Pekáček vymažeme sádlem, z těsta vytvarujeme šišku a vložíme do pekáčku. Pekáček dáme do vyhřáté trouby a pečeme zvolna asi hodinu.
  3. Sekanou nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře, doplníme kyselými okurkami, tmavým chlebem, hořčicí a podáváme.