Srnčí sekaná
Ingredience
Chléb celozrnný žitný |
250 g |
Hořčice |
100 g |
Houby čerstvé |
100 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Okurky nakládané |
100 g |
Pažitka |
20 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Sádlo škvařené |
30 g |
Slanina vepřová |
100 g |
Srnčí maso |
750 g |
Strouhanka |
200 g |
Sůl |
15 g |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Víno červené |
150 ml |
Žemle tuková |
3 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Srnčí maso umeleme na masovém strojku, slaninu nakrájíme na kostičky, čerstvé houby nakrájíme nadrobno, tři housky namočíme v červeném víně, pažitku posekáme najemno.
- Mleté maso vložíme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme žloutky, namočené housky, pažitku, máslo, kostičky slaniny, houby, přisypeme strouhanku a vypracujeme masové těsto. Pekáček vymažeme sádlem, z těsta vytvarujeme šišku a vložíme do pekáčku. Pekáček dáme do vyhřáté trouby a pečeme zvolna asi hodinu.
- Sekanou nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře, doplníme kyselými okurkami, tmavým chlebem, hořčicí a podáváme.