Srnčí sekaná s bůčkem

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chléb konzumní 400 g
Cibule 80 g
Hořčice 40 g
Ledviny - průměr 200 g
Pepř černý mletý 3 g
Sádlo škvařené 40 g
Slanina vepřová 100 g
Srnčí maso 500 g
Strouhanka 200 g
Sůl 15 g
Vaječný bílek slepičí 1 ks
Vejce slepičí 2 ks
Vepřový bok 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Odblaněné srnčí maso, srnčí ledvinu a vykostěný bůček umeleme na masovém strojku, oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky, česnek prolisujeme.
  2. V pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme slaninu s cibulí, osmahneme a odstavíme. Mleté maso vložíme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme vejce, česnek, hořčici, strouhanku, cibuli a slaninu z pánve, promícháme a vypracujeme masové těsto. Vytvarujeme šišku, vložíme do pekáčku, povrch potřeme bílkem a vložíme do vyhřáté trouby. V průběhu pečení občas podlijeme troškou vody.
  3. Sekanou nakrájíme na plátky a podáváme s chlebem.