Srnčí sekaná s bůčkem
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chléb konzumní |
400 g |
Cibule |
80 g |
Hořčice |
40 g |
Ledviny - průměr |
200 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Sádlo škvařené |
40 g |
Slanina vepřová |
100 g |
Srnčí maso |
500 g |
Strouhanka |
200 g |
Sůl |
15 g |
Vaječný bílek slepičí |
1 ks |
Vejce slepičí |
2 ks |
Vepřový bok |
500 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Odblaněné srnčí maso, srnčí ledvinu a vykostěný bůček umeleme na masovém strojku, oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky, česnek prolisujeme.
- V pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme slaninu s cibulí, osmahneme a odstavíme. Mleté maso vložíme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme vejce, česnek, hořčici, strouhanku, cibuli a slaninu z pánve, promícháme a vypracujeme masové těsto. Vytvarujeme šišku, vložíme do pekáčku, povrch potřeme bílkem a vložíme do vyhřáté trouby. V průběhu pečení občas podlijeme troškou vody.
- Sekanou nakrájíme na plátky a podáváme s chlebem.