Srnčí sekaná s uzeným bůčkem

Ingredience


Bobkový list 2 g
Česnek 3 stroužek
Chléb konzumní 400 g
Cibule 80 g
Jalovec 3 g
Nové koření celé 5 g
Pepř černý celý 5 g
Pepř černý mletý 2 g
Sádlo škvařené 25 g
Srnčí maso 500 g
Strouhanka 60 g
Sůl 10 g
Vejce slepičí 1 ks
Vepřový bok 500 g
Vepřový bok uzený 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Odblaněné srnčí maso, vepřový bůček a uzený bůček bez kostí umeleme s cibulí a česnekem na masovém strojku, vložíme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme vejce, strouhanku a vypracujeme těsto. Z masového těsta vytvarujeme šišku, vložíme do pekáčku, přidáme lžíci sádla, jalovec, bobkový list, nové koření, celý pepř a dáme do trouby péct. V průběhu pečení podlijeme troškou vody a sekanou poléváme vypečenou šťávou.
  2. Upečenou sekanou nakrájíme na plátky, doplníme chlebem a podáváme.