Srnčí sekaná s uzeným bůčkem
Ingredience
Bobkový list |
2 g |
Česnek |
3 stroužek |
Chléb konzumní |
400 g |
Cibule |
80 g |
Jalovec |
3 g |
Nové koření celé |
5 g |
Pepř černý celý |
5 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Sádlo škvařené |
25 g |
Srnčí maso |
500 g |
Strouhanka |
60 g |
Sůl |
10 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vepřový bok |
500 g |
Vepřový bok uzený |
250 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Odblaněné srnčí maso, vepřový bůček a uzený bůček bez kostí umeleme s cibulí a česnekem na masovém strojku, vložíme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme vejce, strouhanku a vypracujeme těsto. Z masového těsta vytvarujeme šišku, vložíme do pekáčku, přidáme lžíci sádla, jalovec, bobkový list, nové koření, celý pepř a dáme do trouby péct. V průběhu pečení podlijeme troškou vody a sekanou poléváme vypečenou šťávou.
- Upečenou sekanou nakrájíme na plátky, doplníme chlebem a podáváme.