Kotlety v medové marinádě

Ingredience


Citronová šťáva 20 ml
Petržel kudrnka 40 g
Salát ledový 1 ks
Vepřové kotlety 1.5 kg
Hořčice 80 ml
Hořčice Dijonská 40 ml
Med včelí 110 g
Olej olivový 40 ml
Omáčka sójová 80 ml
Worcester (worcesterská omáčka) 80 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Suroviny na marinádu smícháme v širší míse, kotlety naklepeme, nažízneme na okrajích a ponoříme do marinády. Zakryjeme fólií a necháme přes noc marinovat v chladnu.
  2. Druhý den kotlety opečeme na rozpáleném grilu, 7 minut z každé strany, vícekrát otočíme a potíráme marinádou.
  3. Podáváme s natrhaným ledovým salátem s nasekanou petrželkou, pokapaným citronovou šťávou.