Kotlety v medové marinádě
Ingredience
Citronová šťáva |
20 ml |
Petržel kudrnka |
40 g |
Salát ledový |
1 ks |
Vepřové kotlety |
1.5 kg |
Hořčice |
80 ml |
Hořčice Dijonská |
40 ml |
Med včelí |
110 g |
Olej olivový |
40 ml |
Omáčka sójová |
80 ml |
Worcester (worcesterská omáčka) |
80 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Suroviny na marinádu smícháme v širší míse, kotlety naklepeme, nažízneme na okrajích a ponoříme do marinády. Zakryjeme fólií a necháme přes noc marinovat v chladnu.
- Druhý den kotlety opečeme na rozpáleném grilu, 7 minut z každé strany, vícekrát otočíme a potíráme marinádou.
- Podáváme s natrhaným ledovým salátem s nasekanou petrželkou, pokapaným citronovou šťávou.