Jehněčí v portské marinádě
Ingredience
Jehněčí maso |
800 g |
Olej olivový |
60 ml |
Pepř černý mletý |
6 g |
Sůl |
7 g |
Česnek |
4 stroužek |
Rozmarýn čerstvý |
10 g |
Víno portské |
300 ml |
Zázvor celý |
40 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- V nekovové míse smícháme nastrouhaný zázvor, prolisovaný česnek a nasekaný rozmarýn, zalijeme portským vínem. Jehněčí maso nakrájíme na menší kostky a ponoříme do marinády. Zakryjeme fólií a necháme maximálně 5 hodin uležet v chladnu. Ne déle, aby nepřevládla chuť portského vína.
- Uleželé maso vyjmeme a osušíme papírovou utěrkou od marinády, osolíme, opepříme a bohatě potřeme olejem. Napícháme na špízové jehly a grilujeme na rozpáleném roštu 10 minut za častého otáčení. Můžeme také opéct na grilovací pánvi.