Zeleninová roláda z vepřového bůčku

Ingredience


Celer bulvový 0.5 ks
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Masox 1 ks
Mouka pšeničná hladká 1 hrst
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčatová šťáva 2 polévková lžíce
Strouhanka 2 hrst
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
Vepřový bok 1 kg
Voda pitná 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Celer oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Vejce v misce metlou rozšleháme.
  2. Masox rozmícháme ve vodě a směs v hrnku na ohni necháme přejít varem.
  3. V pánvi rozehřejeme olej, na něm podusíme nakrájenou cibuli a celer, opepříme a osolíme. Za stálého míchání přidáme rajčatový protlak a prolisovaný česnek a ještě chvíli dusíme pod pokličkou.
  4. Pak přidáme rozšlehané vajíčko a přisypeme strouhanku, směs dobře promícháme a ještě krátce podusíme.
  5. Vepřový bůček vykostíme a rozřízneme naplocho tak, aby vznikl velký plát masa, který ještě rozklepeme. Na něj rozetřeme připravenou zeleninovou nádivku, zabalíme a převážeme pevnou nití, případně spojíme grilovacími jehlami.
  6. Do pekáče rozložíme kosti z bůčku, podlijeme je trochou vody, položíme na ně roládu a dáme péct do trouby předehřáté na 200 stupňů. V průběhu pečení roládu podléváme vývarem z Masoxu a poléváme vypečenou šťávou.
  7. Měkkou roládu z pekáče vyjmeme, zbylou šťávu za stálého míchání zaprášíme moukou a chvíli povaříme, než zhoustne.
  8. Roládu nakrájíme na plátky, které dáme do omáčky a vše prohřejeme.
  9. Podáváme s bramborami, přelité hustou šťávou.