Lilek zapečený s rajčaty a sýrem pecorino
Ingredience
Lilek |
800 g |
Mozzarella |
600 g |
Petržel - nať |
10 g |
Rajčata |
800 g |
Rajčata soudková |
500 g |
Sůl |
10 g |
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
500 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 20 porcí
- Lilek nakrájíme na kolečka přibližně 1,5 cm silná, která rozložíme na plech, osolíme a necháme „vypotit“. Rajčata nakrájíme na plátky, osolíme je, dáme na plech a opečeme spolu s lilkem. Soudková rajčata pokrájíme na kousky, rozmačkáme a přes cedník jich přilijeme část k opečenému lilku s rajčaty. Vše prohřejeme, aby lilek nasákl rajčatovou chutí.
- Po vrstvách rovnáme do pekáče. Nejprve pečený lilek, pak rajčata, následuje mozzarella a navrch opět pečený lilek. Zasypeme částí strouhaného sýru pecorino a dáme na 6 minut zapéct do trouby předehřáté na 180°C. Když se mozzarella začne rozpouštět a sýr peccorino na povrchu bublá, rozdělíme jednotlivé porce na nahřáté talíře. Zbytek rozmačkaných rajčat dáme prohřát na pánvičku, přidáme trochu sýra pecorino a směsí podlijeme lilek na talíři. Podáváme posypané petrželovou natí.