Řecké vepřové kotlety Cydonia
Ingredience
Česnek |
1 ks |
Cibule červená |
1 ks |
Citrony |
1 ks |
Kdoule |
2 ks |
Kopr čerstvý |
30 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Med včelí |
50 g |
Olej olivový |
80 ml |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Pomeranče |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřové kotlety |
600 g |
Víno bílé |
1 dl |
Vývar zeleninový |
2 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kotlety umyjeme, nakrájíme na porce, které osolíme a opepříme. Kdoule (Venušina jablka) oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na plátky, kopr nasekáme. Cibuli spolu s česnekem oloupeme a nakrájíme na proužky.
- V pánvi rozpálíme dvě lžíce oleje a na něm zprudka po obou stranách opečeme připravené kotlety. Vyjmeme je z pánve a odložíme stranou.
- Připravíme omáčku. Do pánve vlijeme olivový olej, rozpálíme, přidáme cibuli, osmahneme, vmícháme česnek, ten necháme jen provonět a hned vložíme kdoule. Vše smažíme nejdéle 5 minut. Do pánve přilijeme víno, vyvaříme ho, zakapeme vymačkanou pomerančovou šťávou, vlijeme vývar, med a pod poklicí, na mírném ohni, za občasného míchání povaříme přibližně 20 minut. Těsně před dovařením do omáčky podle chuti přisypeme sůl, pepř, vložíme lžíci másla, dobře promícháme a stáhneme z ohně.
- Do hotové omáčky vrátíme kotlety a vše spolu povaříme ještě dalších 10 minut. Nakonec vmícháme nasekaný kopr, zakapeme vymačkanou citrónovou šťávou a stáhneme z ohně.
- Hotové jídlo rozdělíme na talíře a podáváme.