Párková roláda z vepřového bůčku

Ingredience


Kmín mletý 1 špetka
Masox 1 ks
Mouka pšeničná hladká 1 hrst
Párky jemné 4 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Vepřový bok 1 kg
Voda pitná 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Masox rozmícháme ve vodě a směs necháme v hrnku na ohni přejít varem.
  2. Vepřový bůček vykostíme a rozřízneme naplocho tak, aby vznikl velký plát masa, který rozklepeme, opepříme a osolíme. Položíme na něj párky, lehce posypeme kmínem, zabalíme a převážeme pevnou nití, případně spojíme grilovacími jehlami.
  3. Do pekáče rozložíme kosti z bůčku, podlijeme je trochou vody, položíme na ně roládu a dáme péct do trouby, předehřáté na 200 stupňů. V průběhu pečení roládu podléváme vývarem z Masoxu a poléváme vypečenou šťávou.
  4. Měkkou roládu z pekáče vyjmeme, zbylou šťávu za stálého míchání zaprášíme moukou a chvíli povaříme, než zhoustne.
  5. Roládu zatím nakrájíme na plátky, které dáme do omáčky a vše prohřejeme.
  6. Podáváme s bramborami, přelité hustou šťávou.