Párková roláda z vepřového bůčku
Ingredience
Kmín mletý |
1 špetka |
Masox |
1 ks |
Mouka pšeničná hladká |
1 hrst |
Párky jemné |
4 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Vepřový bok |
1 kg |
Voda pitná |
1 dl |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Masox rozmícháme ve vodě a směs necháme v hrnku na ohni přejít varem.
- Vepřový bůček vykostíme a rozřízneme naplocho tak, aby vznikl velký plát masa, který rozklepeme, opepříme a osolíme. Položíme na něj párky, lehce posypeme kmínem, zabalíme a převážeme pevnou nití, případně spojíme grilovacími jehlami.
- Do pekáče rozložíme kosti z bůčku, podlijeme je trochou vody, položíme na ně roládu a dáme péct do trouby, předehřáté na 200 stupňů. V průběhu pečení roládu podléváme vývarem z Masoxu a poléváme vypečenou šťávou.
- Měkkou roládu z pekáče vyjmeme, zbylou šťávu za stálého míchání zaprášíme moukou a chvíli povaříme, než zhoustne.
- Roládu zatím nakrájíme na plátky, které dáme do omáčky a vše prohřejeme.
- Podáváme s bramborami, přelité hustou šťávou.