Ostré dušené roštěnky

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Chilli koření mleté 1 špetka
Cibule 1 ks
Hořčice 1 polévková lžíce
Hovězí roštěnka níz. peč. 600 g
Kapie 2 ks
Masox 1 ks
Olej olivový 8 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Protlak rajčatový 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Voda pitná 1 dl
Worcester (worcesterská omáčka) 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Kapie podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Masox v hrnku rozmícháme s vodou a necháme na ohni přejít varem.
  2. Roštěnky omyjeme, osušíme, naklepeme, opepříme, osolíme, posypeme chilli kořením, po obou stranách lehce potřeme olejem a necháme alespoň 30 minut v chladnu oležet. Na krajích maso nařízneme, aby se při smažení nekroutilo.
  3. V pánvi rozehřejeme polovinu oleje, zpěníme na něm nakrájenou cibuli. Za stálého míchání k ní přidáme kousky kapie, mletou papriku, rajčatový protlak, česnek a hořčici. Vše pod pokličkou dusíme, dokud papriky nezměknou. V případě potřeby můžeme mírně podlít masoxovým vývarem.
  4. V druhé pánvi rozehřejeme zbylý olej a uleželé roštěnky na něm po obou stranách opečeme dozlatova, pak oheň zmírníme a pomalu je dusíme doměkka. V případě potřeby je podléváme vývarem z Masoxu. Měkké roštěnky pokapeme worcestrovou omáčkou a ještě chvíli dusíme.
  5. Hotové roštěnky dáme na servírovací talíře a každou pokryjeme zeleninovou směsí.