Bruschetta con pomodoro
Ingredience
Bazalka |
20 g |
Česnek |
20 g |
Chléb italský |
10 krajíc |
Olej olivový extra panenský |
100 g |
Pepř černý celý |
10 g |
Rajčata |
1 kg |
Sůl |
10 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Vyzrálá čerstvá rajčata nakrájíme na kostičky o hraně 5 mm, osolíme je a necháme několik minut stát. Do rajčat nameleme černý pepř, přidáme čerstvé bazalkové lístky natrhané na malé kousky a vše zakapeme polovinou kvalitního toskánského panenského olivového oleje.
- Plátky italského bílého chleba ogrilujeme z obou stran, nejlépe na otevřeném ohni (pokud nemáme gril, použijeme toustovač).
- Stroužky česneku oloupeme a utřeme s trochou soli a zbytkem olivového oleje a mašlovačkou jím potřeme opečené krajíčky chleba. Navrch přidáme nakrájená rajčata a ozdobíme celými lístky bazalky.