Bruschetta con pomodoro

Ingredience


Bazalka 20 g
Česnek 20 g
Chléb italský 10 krajíc
Olej olivový extra panenský 100 g
Pepř černý celý 10 g
Rajčata 1 kg
Sůl 10 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vyzrálá čerstvá rajčata nakrájíme na kostičky o hraně 5 mm, osolíme je a necháme několik minut stát. Do rajčat nameleme černý pepř, přidáme čerstvé bazalkové lístky natrhané na malé kousky a vše zakapeme polovinou kvalitního toskánského panenského olivového oleje.
  2. Plátky italského bílého chleba ogrilujeme z obou stran, nejlépe na otevřeném ohni (pokud nemáme gril, použijeme toustovač).
  3. Stroužky česneku oloupeme a utřeme s trochou soli a zbytkem olivového oleje a mašlovačkou jím potřeme opečené krajíčky chleba. Navrch přidáme nakrájená rajčata a ozdobíme celými lístky bazalky.