Plněné avokádo s hovězím masem

Plněné avokádo s hovězím masem - obrázek

Ingredience


Avokádo 2 ks
Hovězí maso vařené 150 g
Mandle plátky 4 polévková lžíce
Okurky nakládané 100 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Omáčka sojová světlá 0.5 polévková lžíce
Pepř černý mletý 3 špetka
Rajčata 200 g
Sůl 2 špetka
Sýr Parmezán 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Avokáda omyjeme, rozpůlíme, vyjmeme pecku. Dužinu vydlabeme téměř na kůru, pokrájíme ji na malé kostičky a dáme do misky. Omytá rajčata spaříme horkou vodou a pokrájíme je na malé kostky. Plátky mandlí v pánvi opražíme nasucho dozlatova. Hovězí vařené maso nakrájíme na nudličky. Sladkokyselou okurku pokrájíme na malé kostičky.
  2. Vše promícháme v misce, dochutíme solí, pepřem. Náplň dáme na pánev s rozpáleným olejem, promícháme a krátce asi 2-3 minuty restujeme. Směs dochutíme sójovou omáčkou, promícháme a naplníme vydlabané poloviny avokáda.
  3. Každou porci posypeme nastrouhaným sýrem a ihned podáváme.