Roštěnky gratinované česnekovou pastou
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Hovězí roštěnka níz. peč. |
600 g |
Majolka |
50 g |
Masox |
1 ks |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Eidam cihla 40% |
100 g |
Voda pitná |
1 dl |




-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Česnek oloupeme a prolisujeme. Sýr najemno nastrouháme. Masox v hrnku rozmícháme s vodou a necháme na ohni přejít varem.
- V misce prolisovaný česnek důkladně smícháme se solí, majolkou a nastrouhaným sýrem.
- Roštěnky omyjeme, osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme. Na krajích maso nařízneme, aby se při smažení nekroutilo.
- V pánvi rozehřejeme olej, roštěnky na něm po obou stranách opečeme dozlatova, pak oheň zmírníme a pomalu je dopečeme téměř doměkka. V případě potřeby můžeme podlít vývarem.
- Upečené roštěnky naskládáme do zapékací mísy nebo do pekáče, potřeme gratinovací směsí a dopečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů, až mají zlatavou barvu.