Vepřová játra pro celiatiky
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Játra vepřová |
500 g |
Olej stolní |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 g |
Solamyl |
1 polévková lžíce |
Sůl |
2 g |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vepřová játra propláchneme pod tekoucí vodou, odblaníme je a nakrájíme na silnější nudličky.
- Lžíci solamylu rozmícháme v trošce vody.
- Cibuli oloupeme a nasekáme ji nadrobno. V kastrolu na oleji zpěníme nasekanou cibuli a nasypeme na ní nakrájená játra. Játra s cibulí zprudka restujeme, až do doby, než kousky masa získají jemnou kůrčičku. Potom do orestovaného masa vmícháme solamyl rozmíchaný ve vodě a dusíme pod pokličkou, dokud maso nezměkne. Nakonec dušené maso ochutíme pepřem, případně solí a podáváme teplé.