Vepřová játra pro celiatiky

Ingredience


Cibule 1 ks
Játra vepřová 500 g
Olej stolní 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 g
Solamyl 1 polévková lžíce
Sůl 2 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřová játra propláchneme pod tekoucí vodou, odblaníme je a nakrájíme na silnější nudličky.
  2. Lžíci solamylu rozmícháme v trošce vody.
  3. Cibuli oloupeme a nasekáme ji nadrobno. V kastrolu na oleji zpěníme nasekanou cibuli a nasypeme na ní nakrájená játra. Játra s cibulí zprudka restujeme, až do doby, než kousky masa získají jemnou kůrčičku. Potom do orestovaného masa vmícháme solamyl rozmíchaný ve vodě a dusíme pod pokličkou, dokud maso nezměkne. Nakonec dušené maso ochutíme pepřem, případně solí a podáváme teplé.