Fazolová polévka svačinová
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Fazole bílé |
400 g |
Majoránka |
1 špetka |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Sádlo škvařené |
2 polévková lžíce |
Smetana sladká 12% |
100 ml |
Sůl |
1 špetka |
Vepřová žebra |
1 ks |
Vývar z uzeného masa |
1 l |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Připravíme si středně velký hrnec a rozehřejeme v něm sádlo. Nadrobno si nakrájíme cibuli a nasypeme do hrnce. Jakmile cibule zesklovatí, zaprášíme jí lžící hladké mouky. Vlijeme na cibuli vývar z uzeného masa. Lehce promícháme, posolíme, popepříme. Oloupeme česnek a nakrájíme na plátky a přidáme do hrnce. Vložíme uzená žebra a maso vaříme dokud není měkké.
- Den předem si opereme a přes noc namočíme bílé fazole. Fazole zvlášť uvaříme doměkka.
- Z kostí obereme uvařené měkké maso a rozkrájíme ho do polévky. Přisypeme vařené fazole. Počkáme, až začne polévka vřít a přisypeme do ní majoránku a ještě podle potřeby dochutíme. Servírujeme s pečivem. Jemnější chuti můžeme dosáhnout ještě přidáním sladké smetany.