Fazolová polévka svačinová

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 2 ks
Fazole bílé 400 g
Majoránka 1 špetka
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Sádlo škvařené 2 polévková lžíce
Smetana sladká 12% 100 ml
Sůl 1 špetka
Vepřová žebra 1 ks
Vývar z uzeného masa 1 l
Pepř černý mletý 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme si středně velký hrnec a rozehřejeme v něm sádlo. Nadrobno si nakrájíme cibuli a nasypeme do hrnce. Jakmile cibule zesklovatí, zaprášíme jí lžící hladké mouky. Vlijeme na cibuli vývar z uzeného masa. Lehce promícháme, posolíme, popepříme. Oloupeme česnek a nakrájíme na plátky a přidáme do hrnce. Vložíme uzená žebra a maso vaříme dokud není měkké.
  2. Den předem si opereme a přes noc namočíme bílé fazole. Fazole zvlášť uvaříme doměkka.
  3. Z kostí obereme uvařené měkké maso a rozkrájíme ho do polévky. Přisypeme vařené fazole. Počkáme, až začne polévka vřít a přisypeme do ní majoránku a ještě podle potřeby dochutíme. Servírujeme s pečivem. Jemnější chuti můžeme dosáhnout ještě přidáním sladké smetany.