Srnčí špíz s brusinkovou omáčkou
Ingredience
Jalovec |
2 g |
Kompot brusinkový |
50 g |
Olej slunečnicový |
100 ml |
Pepř černý mletý |
3 g |
Slanina vepřová |
200 g |
Solamyl |
5 g |
Srnčí kýta |
500 g |
Sůl |
8 g |
Tymián sušený |
2 g |
Víno červené |
100 ml |
Žampiony čerstvé |
200 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Odblaněné srnčí maso z kýty nakrájíme na větší čtverečky, slaninu bez kůže také nakrájíme čtverečky, menší žampiony necháme vcelku, větší rozpůlíme.
- Maso osolíme, opepříme, posypeme mletým jalovcem, tymiánem, pokapeme olejem a necháme chvíli uležet.
- V pánvi rozpálíme olej, na jehly napichujeme střídavě maso, slaninu a žampiony, za občasného otáčení usmažíme v pánvi dozlatova.
- Špízy vyjmeme, do výpeku nalijeme trochu vína, přidáme brusinkový kompot, zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vína, provaříme a odstavíme.
- Špízy rozdělíme na talíře a přelijeme brusinkovou omáčkou.