Srnčí špíz s brusinkovou omáčkou

Ingredience


Jalovec 2 g
Kompot brusinkový 50 g
Olej slunečnicový 100 ml
Pepř černý mletý 3 g
Slanina vepřová 200 g
Solamyl 5 g
Srnčí kýta 500 g
Sůl 8 g
Tymián sušený 2 g
Víno červené 100 ml
Žampiony čerstvé 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Odblaněné srnčí maso z kýty nakrájíme na větší čtverečky, slaninu bez kůže také nakrájíme čtverečky, menší žampiony necháme vcelku, větší rozpůlíme.
  2. Maso osolíme, opepříme, posypeme mletým jalovcem, tymiánem, pokapeme olejem a necháme chvíli uležet.
  3. V pánvi rozpálíme olej, na jehly napichujeme střídavě maso, slaninu a žampiony, za občasného otáčení usmažíme v pánvi dozlatova.
  4. Špízy vyjmeme, do výpeku nalijeme trochu vína, přidáme brusinkový kompot, zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vína, provaříme a odstavíme.
  5. Špízy rozdělíme na talíře a přelijeme brusinkovou omáčkou.