Srnčí plátky na smetaně se sýrem
Ingredience
Anglická slanina |
100 g |
Brusinky |
20 g |
Koření Steak 7 pepřů |
7 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g |
Olej slunečnicový |
60 g |
Omáčka sójová |
5 ml |
Pepř černý mletý |
3 g |
Smetana 12% (konzumní) |
100 ml |
Srnčí kýta |
600 g |
Sůl |
8 g |
Sýr Ementál (Primátor) |
80 g |
Víno červené |
50 ml |
Worcester (worcesterská omáčka) |
3 ml |
Žampiony čerstvé |
100 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Srnčí maso z kýty odblaníme a necháme vcelku, slaninu nakrájíme na klínky a srčí maso slaninou prošpikujeme, žampiony nakrájíme na plátky, tvrdý sýr také na plátky.
- V pánvi rozpálíme olej, přiložíme prošpikovaný kus masa a ze všech stran zprudka osmažíme. Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a posypeme kořením na steaky, vrátíme na olej do pánve a osmahneme z obou stran. Na olej nasypeme hladkou mouku, rozmícháme, zakápneme sójovou omáčkou, worcesterem, podlijeme trochou vody, přidáme brusinky, plátky žampionů a podusíme.
- Na každý plátek masa položíme plátek sýru, zakryjeme pokličkou a necháme sýr trochu roztavit. Odkryjeme, šťávu zjemníme smetanou, přilijeme červené víno, provaříme a odstavíme.