Srnčí plátky na smetaně se sýrem

Ingredience


Anglická slanina 100 g
Brusinky 20 g
Koření Steak 7 pepřů 7 g
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
Olej slunečnicový 60 g
Omáčka sójová 5 ml
Pepř černý mletý 3 g
Smetana 12% (konzumní) 100 ml
Srnčí kýta 600 g
Sůl 8 g
Sýr Ementál (Primátor) 80 g
Víno červené 50 ml
Worcester (worcesterská omáčka) 3 ml
Žampiony čerstvé 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Srnčí maso z kýty odblaníme a necháme vcelku, slaninu nakrájíme na klínky a srčí maso slaninou prošpikujeme, žampiony nakrájíme na plátky, tvrdý sýr také na plátky.
  2. V pánvi rozpálíme olej, přiložíme prošpikovaný kus masa a ze všech stran zprudka osmažíme. Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a posypeme kořením na steaky, vrátíme na olej do pánve a osmahneme z obou stran. Na olej nasypeme hladkou mouku, rozmícháme, zakápneme sójovou omáčkou, worcesterem, podlijeme trochou vody, přidáme brusinky, plátky žampionů a podusíme.
  3. Na každý plátek masa položíme plátek sýru, zakryjeme pokličkou a necháme sýr trochu roztavit. Odkryjeme, šťávu zjemníme smetanou, přilijeme červené víno, provaříme a odstavíme.