Ražniči s Tofu sýrem, cuketou a šunkou

Ingredience


Česnek 2 ks
Cuketa 1 ks
Slanina vepřová 80 g
Šunka krůtí 200 g
Sýr sójový - Tofu 200 g
Olej chilli 1 polévková lžíce
Olej olivový 2 polévková lžíce
Omáčka sójová 1 polévková lžíce
Oregano sušené 2 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Tofu sýr nakrájíme na kostky velké 2 x 2 cm. Mladé cukety omyjeme, osušíme a nakrájíme plátky do 1 cm. Krůtí šunku a slaninu pokrájíme na proužky. Očištěný česnek pokrájíme na plátky. Na grilovací jehly budeme střídavě napichovat pokrájené ingredience.
  2. Připravíme pikantní olej na potírání: v misce smícháme olivový a chilli olej, sójovou omáčku a oregano. Vše důkladně promícháme. Postupně na grilovací jehly budeme napichovat plátek cukety + sýr + šunku + česnek + slaninu a takto budeme opakovat do vyčerpání surovin.
  3. Špízy grilujeme v předehřátém grilu dozlatova asi 15 minut, během grilování je otáčíme a potíráme připravenou marinádou. Ražniči dáme na talíře a ihned servírujeme.