Ražniči s Tofu sýrem, cuketou a šunkou
Ingredience
Česnek |
2 ks |
Cuketa |
1 ks |
Slanina vepřová |
80 g |
Šunka krůtí |
200 g |
Sýr sójový - Tofu |
200 g |
Olej chilli |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
1 polévková lžíce |
Oregano sušené |
2 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Tofu sýr nakrájíme na kostky velké 2 x 2 cm. Mladé cukety omyjeme, osušíme a nakrájíme plátky do 1 cm. Krůtí šunku a slaninu pokrájíme na proužky. Očištěný česnek pokrájíme na plátky. Na grilovací jehly budeme střídavě napichovat pokrájené ingredience.
- Připravíme pikantní olej na potírání: v misce smícháme olivový a chilli olej, sójovou omáčku a oregano. Vše důkladně promícháme. Postupně na grilovací jehly budeme napichovat plátek cukety + sýr + šunku + česnek + slaninu a takto budeme opakovat do vyčerpání surovin.
- Špízy grilujeme v předehřátém grilu dozlatova asi 15 minut, během grilování je otáčíme a potíráme připravenou marinádou. Ražniči dáme na talíře a ihned servírujeme.