Srnčí závitky smažené

Ingredience


Bramborová kaše 600 g
Česnek 3 stroužek
Cibule 80 g
Hořčice 30 g
Mouka pšeničná hladká T 650 100 g
Okurky 60 g
Olej slunečnicový 80 ml
Slanina vepřová 100 g
Srnčí kýta 1000 g
Strouhanka 150 g
Sůl 12 g
Šunka dušená 150 g
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Odblaněné maso ze srnčí kýty nakrájíme na plátky, naklepeme, oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, šunku na plátky, kyselé okurky nakrájíme na čtvrtky, slaninu na proužky, česnek prolisujeme. Plátky masa osolíme, potřeme česnekem, hořčicí, položíme na ně plátek šunky, kolečko cibule, proužek slaniny, čtvrtku okurky, maso zabalíme do závitků, zpevníme párátky, obalíme v mouce, namočíme v rozkvedlaných vejcích a nakonec obalíme ve strouhance. V pánvi rozpálíme olej, přiložíme obalené závitky a smažíme zvolna ze všech stran.
  2. Závitky upravíme na talíře a podáváme s bramborovou kaší.