Srnčí závitky smažené
Ingredience
Bramborová kaše |
600 g |
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
80 g |
Hořčice |
30 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g |
Okurky |
60 g |
Olej slunečnicový |
80 ml |
Slanina vepřová |
100 g |
Srnčí kýta |
1000 g |
Strouhanka |
150 g |
Sůl |
12 g |
Šunka dušená |
150 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Odblaněné maso ze srnčí kýty nakrájíme na plátky, naklepeme, oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, šunku na plátky, kyselé okurky nakrájíme na čtvrtky, slaninu na proužky, česnek prolisujeme. Plátky masa osolíme, potřeme česnekem, hořčicí, položíme na ně plátek šunky, kolečko cibule, proužek slaniny, čtvrtku okurky, maso zabalíme do závitků, zpevníme párátky, obalíme v mouce, namočíme v rozkvedlaných vejcích a nakonec obalíme ve strouhance. V pánvi rozpálíme olej, přiložíme obalené závitky a smažíme zvolna ze všech stran.
- Závitky upravíme na talíře a podáváme s bramborovou kaší.