Cizrna s česnekovou pastou a Tofu

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Cizrna 300 g
Olej olivový 1 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř citronový 2 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Sezamová pasta 2 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr sójový - Tofu 100 g
Voda pitná 1.2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cizrnu (hummus) promyjeme a dáme do mísy s 6 dl vody. Necháme ji namočenou minimálně 12 hodin. Druhý den cizrnu scedíme dáme do hrnce s 6 dl čerstvé vody a pomalu ji vaříme asi 40 minut.
  2. Tofu sýr pokrájíme na drobné kostičky. Čerstvou petrželku omyjeme a drobně pokrájíme, oloupaný česnek utřeme.
  3. Z uvařené cizrny odstraníme slupky, přidáme Tofu sýr a ručním tyčovým mixérem rozmixujeme na kaši. Do kaše přidáme sezamovou pastu (tahin), olej, utřený česnek, sůl, citronový pepř, citronovou šťávu, červenou papriku a vše znovu rozmixujeme na jemné pyré.
  4. Posypeme petrželkou a servírujeme.