Cizrna s česnekovou pastou a Tofu
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Cizrna |
300 g |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř citronový |
2 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Sezamová pasta |
2 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr sójový - Tofu |
100 g |
Voda pitná |
1.2 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cizrnu (hummus) promyjeme a dáme do mísy s 6 dl vody. Necháme ji namočenou minimálně 12 hodin. Druhý den cizrnu scedíme dáme do hrnce s 6 dl čerstvé vody a pomalu ji vaříme asi 40 minut.
- Tofu sýr pokrájíme na drobné kostičky. Čerstvou petrželku omyjeme a drobně pokrájíme, oloupaný česnek utřeme.
- Z uvařené cizrny odstraníme slupky, přidáme Tofu sýr a ručním tyčovým mixérem rozmixujeme na kaši. Do kaše přidáme sezamovou pastu (tahin), olej, utřený česnek, sůl, citronový pepř, citronovou šťávu, červenou papriku a vše znovu rozmixujeme na jemné pyré.
- Posypeme petrželkou a servírujeme.