Omeleta s mandlemi a šunkou
Ingredience
Mandle plátky |
20 g |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Šunka dušená |
50 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
Víno rýžové čínské |
2 polévková lžíce |
Vývar drůbeží |
1 polévková lžíce |
Weisu |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 2 porce
- V misce rozmícháme vejce se solí, vínem a wei-su. Směs vlijeme na pánev vymazanou olejem, zlehka promícháme a když vejce ztuhnou přisypeme nasucho opražené mandle.
- Okraje pánve zakápneme trochou oleje a vývaru. Upečenou omeletu přeložíme a vyklopíme na nahřátý talíř. Povrch omelety posypeme na kostičky nakrájenou šunkou.