Roštěnec s borůvkami

Ingredience


Borůvky 125 g
Hovězí roštěnka vys. peč. 1.9 kg
Martell cognac 100 ml
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Šalotka 250 g
Slanina vepřová 180 g
Sůl 1 špetka
Vanilkový lusk 1 ks
Víno bílé 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Šalotky oloupeme, překrojíme na poloviny a smícháme se slaninou nakrájenou na kostičky a vanilkovým luskem nalámaným na malé kousky.
  2. Roštěnec pokapeme olejem, ochutíme solí, pepřem, dáme do pekáče a kolem něj nasypeme připravenou směs. Pečeme 25minut v troubě předehřáté na 200C. Poté podlijeme koňakem, vínem a pečeme dalších cca 12minut.
  3. Hotové maso vyjmeme a udržujeme teplé. Do výpeku přidáme borůvky, 5minut prohřejeme, ochutíme solí, pepřem.
  4. Maso podáváme přelité borůvkovým výpekem.