Roštěnec s borůvkami
Ingredience
Borůvky |
125 g |
Hovězí roštěnka vys. peč. |
1.9 kg |
Martell cognac |
100 ml |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Šalotka |
250 g |
Slanina vepřová |
180 g |
Sůl |
1 špetka |
Vanilkový lusk |
1 ks |
Víno bílé |
200 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Šalotky oloupeme, překrojíme na poloviny a smícháme se slaninou nakrájenou na kostičky a vanilkovým luskem nalámaným na malé kousky.
- Roštěnec pokapeme olejem, ochutíme solí, pepřem, dáme do pekáče a kolem něj nasypeme připravenou směs. Pečeme 25minut v troubě předehřáté na 200C. Poté podlijeme koňakem, vínem a pečeme dalších cca 12minut.
- Hotové maso vyjmeme a udržujeme teplé. Do výpeku přidáme borůvky, 5minut prohřejeme, ochutíme solí, pepřem.
- Maso podáváme přelité borůvkovým výpekem.